Remember me?

Upravljanje upitima sa widgeta

Kada ste postavili widget na sajt on je dostupan svim posetiocima da direktno sa njega šalju upite za željeni termin. Svaki poslat upit se prosleđuje vašoj agenciji unutar ETM servisa. U svakom trenutku vi možete da pristupite tim upitima, kontaktirate klijenta i kreirate aranžman ili rezervaciju u zavisnoti od njegovih želja.

  • Kliknite na ikonicu na glavnom meniju "Podešavanja", tab "Rezervacije" zatim pod tab "Upiti". Prikazaće vam se tabela sa svim upitima poslatim sa widgeta koji predstavljaju vaše kapacitete.
  • Za svaki upit predviđeno je da korisnik unese samo osnovne podatke na koje vaš agent može da ga kontaktira i dogovori i potvrdi željeni aranžman, da ne bi došlo do kreiranja aranžmana sa lažnih upita.
  • Pored svakog upita nalaze se ikonice koje vam omogućuju da kreirate aranžman, automatski vas vodi na kreiranje aranžmana za termin i vilu za koju je upit poslat, gde dalje standardno kreirate aranžman, omogućuje da kreirate rezervaciju, automatski vam na "semaforu" kreira rezervaciju i zauzima konkretan termin sa upita u naredna 24 sata, i omogućuje vam da odbacite upit ukoliko klijent odustane ili se potvrdi da su podaci klijenta lažni.

Comments are closed.